Általános felhasználási feltételek

A jelen Általános Felhasználási Feltételek tartalmazza a Frill Prints Kft. által üzemeltetett Frill prints webáruház használatára vonatkozó feltételeket. A felhasználó a regisztráció során szerződést köt a Frill Prints Kft.-vel, elfogadva a jelen Általános Felhasználási Feltételeket. A Frill Prints Kft. (a továbbiakban: Frill prints) fenntartja a jogot jelen szerződés egyoldalú módosítására. A módosításról a Frill prints rövid felhívás formájában tájékoztatja a felhasználókat. A felhívást a Frill prints erre a célra szolgáló felülete, vagy valamennyi felhasználónak, a regisztráció során megadott email címre küldött értesítés tartalmazhatja.


Regisztráció

Regisztrálni a regisztrációs űrlap kitöltésével lehet. A regisztráció folyamán a felhasználó köteles a hozzá köthető, valós adatokat megadni. A Frill prints, amennyiben tudomására jut, hogy a felhasználó által megadott adatok köre nem valós elemeket (is) tartalmaz, jogosult hozzáférését részlegesen, vagy teljes egészében korlátozni, illetve a Frill prints használatából kizárni.


Vásárlás

Csak elektronikus úton, az Interneten, a Frill prints weboldalon keresztül lehet vásárolni. Megrendelést csak regisztrált felhasználó tud leadni. A megrendelés elküldése előtt, kérjük annak tartalmát figyelmesen ellenőrizni, mert a gyártási folyamat a megrendelés elküldése után azonnal elkezdődik, ezért az elküldés után már változtatások kérése illetve a megrendeléstől való elállás nem lehetséges. A megrendelés elküldése után 48 órán belül a regisztráció során megadott email címre visszaigazolást küldünk a megrendelés tartalmáról. A visszaigazolásban feltüntetjük a megrendelés sorszámát, amelyre hivatkozni lehet a megrendeléssel kapcsolatos bármely ügyintézés során. Amennyiben a visszaigazolás a megrendelés elküldésétől számított 48 órán belül nem érkezik meg a vevőhöz, a vevő mentesül az ajánlati kötöttség alól. A megrendelés végösszege tartalmazza a termékek árát, az esetleges kedvezményeket, a szállítási és kezelési költséget, valamint az ÁFÁ-t.


Elállási jog

Tekintettel arra, hogy a nyomtatványok egyedi igények alapján, személyes tartalommal készülnek, a megrendeléstől való elállás nem lehetséges (Ptk. 395§. (1) bekezdés).


Minőség

A termékek gondosan kiválasztott, kitűnő minőségű papírra, korszerű digitális nyomtatási eljárással készülnek. Ennek eredménye az igényes megjelenés mellett, a viszonylag rövid időn belül teljesíthető kivitelezés. A postázható nyomtatványokhoz kiváló minőségű, környezetbarát papírból készült boríték tartozik, amelynek árát a kártya ára tartalmazza. Minden kártya mellé többféle különleges boríték közül lehet választani.
Fontos, hogy a megrendeléseket figyelmesen előkészítve kapjuk meg, ugynakkor egy további szűrőt jelent, hogy mielőtt nyomdába küldjük, mi is mindent leellenőrzünk. Ez azt jelenti, hogy a fotókat, ha szükséges, korrigáljuk, amennyire a fotó engedi, az esetleges elütéseket javítjuk, a tipográfiát, mint például az ideális soresést beállítjuk, hogy a lehető legszebb eredményt érjük el. Törekszünk arra, hogy minden hibát észrevegyünk és javítsunk, kérjük azonban annak figyelembevételét, hogy ezért felelősséget vállalni nem áll módunkban.


Copyright

A Frill prints felépítése, arculata, grafikai elemei és az oldalain található nyomtatványtervek a Frill prints tulajdona és szerzői jogi oltalom alá esnek (szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény), így azoknak a Frill prints írásbeli hozzájárulása nélkül bármilyen formában történő felhasználása, sokszorosítása, másolása vagy továbbadása tilos. A Frill prints, a megrendelés teljesítésével engedélyezi a Frill prints által a megrendelő számára elkészített nyomtatványok személyes célokra történő felhasználását, a Frill prints által elkészített példányszám erejéig. A kész nyomatok sokszorosítása nem engedélyezett. Amennyiben az elkészült megrendelésből további példányokra van szüksége a megrendelőnek, azt a Frill prints-től rendelheti meg.


Felhasználásra kerülő fotók, szövegek

A Frill prints fenntartja magának a jogot, hogy ha a tervek személyreszabása során beírt szöveg(ek) illetve felhasználásra került fotó(k) a Frill prints – vagy más harmadik személy – jogát, jogos és méltányolható érdekét, illetve közérdeket sérthetnek, ha agresszív, személyeskedő, fenyegető jellegűek, ha szidalmazók vagy vulgárisak, akkor azt a megrendelést ne teljesítse és a felhasználó hozzáférését részlegesen, vagy teljes egészében korlátozza.


Árváltozás

A Frill prints az árváltoztatás jogát fenntartja, valamint a rajta kívülálló hibákért felelősséget nem vállal.


Technikai segítség

Amennyiben technikai probléma adódna a regisztráció vagy a vásárlási folyamat során, kérjük a Kapcsolat menüpontból küldött üzenetben lépj kapcsolatba velünk!


Mit kínál a Frill prints?

A Frill prints oldalain több száz nyomtatványterv található, amelyekkel az élet nevezetes eseményeit lehet még emlékezetesebbé és személyesebbé tenni. A tervek közül bármelyik kiválasztható és online személyre szabható tetszés szerinti szövegekkel és fotókkal. A személyre szabást a felhasználó maga végezheti el és az eredménye azonnal láthatóvá válik a készüléke monitorán. A megrendelést követően a személyre szabott tervet előkészítjük, majd nyomdába küldjük, ahol kiváló minőségű papírra kinyomtatjuk. Az egyes nyomtatványfajták sorozatba illeszthetők, de megrendelhetők önmagukban is.


Árazás

Minden terv mellet megtalálható az ára, amelyet a kész nyomtatvány mérete, nyomtatási eljárása (egyik oldalán színes vagy mindkét oldalán színes), valamint a hozzá választott boríték ára, amennyiben a nyomtatványhoz boríték is tartozik, befolyásol.

A nyomtatványok ára tartalmazza a Frill prints engedélyét a kiválasztott terv személyre szabására és az elkészült nyomtatványok személyes felhasználására, valamint a személyre szabott terv professzionális, nyomdai digitális eljárással történő kivitelezését, gondosan kiválasztott, kiváló minőségű papírra.
A babaváró értesítők, a babaváró buli meghívók, a születési értesítők, a keresztelői meghívók, a névadói meghívók, a születésnapi meghívók, az ünnepi üdvözlőkártyák és a köszönőkártyák mellé boríték is tartozik, amelynek árát a kártyák ára tartalmazza.


Mennyiségi kedvezmény

Minden 10 000 Ft feletti rendelés esetén 10% kedvezmény vehető igénybe a HAPPY10 kód használatával.


Feláras szolgáltatások

Előfordulhat, hogy a tervek között nem talál olyat a felhasználó, amilyet megálmodott, vagy többet változtatna valamelyik létező terven, mint amennyit az alap személyre szabás enged. Ilyen esetben örömmel vesszük, ha egyedi igényeivel megkeres bennünket. Az egyedi tervezés óradíja 3 000 Ft. (Kivétel ezalól a falikép, ahol térítésmentesen végezzük el a felajánlott átméretezést.)


Megjegyzés

Minden munkánk hátulján kis méretben elhelyezzük a Frill prints logót.


Garancia

Mindent elkövetünk, hogy a rendelések a lehető legjobb minőségben készüljenek el, és időben megérkezzenek a vásárlókhoz, ennek ellenére előfordulhatnak hibák. A nyomtatási eljárás sajátosságaiból eredően adódhatnak apróbb tökéletlenségek, amelyek többnyire alig észrevehetők. Ezek nem jogosítanak szavatossági igény érvényesítésre. A kész nyomtatvány akkor minősül hibásnak, ha nem felel meg a feldolgozás műszaki alapkövetelményeinek. A nyomtatványok szembetűnő, az eljárás sajátosságaival nem magyarázható hibáit a kézhezvételt követően haladéktalanul, de legfeljebb 2 napon belül, a hiba pontos leírásával, az érintett megrendelés sorszámával és a megrendelés kézhezvételének időpontjával a megrendeles@frillprints.hu címre küldött emailben lehet jelezni felénk. A közlés késedelméből eredő kárért a Frill prints felelősséget nem vállal. Ha bármilyen okból a Frill prints nem tudja beazonosítani, hogy a reklamáció mely megrendelésre, vevőre vagy termékre vonatkozik és határidőben benyújtásra került-e, úgy a reklamációt nem tudja elfogadni. Ha az elkészült nyomtatvánnyal kapcsolatban helytálló kifogás érkezik, a Frill prints térítésmentesen újra elkészíti azt. Ilyen esetben kérjük az eredeti csomagolásban, az általunk biztosított futárszolgálattal visszaküldeni a hibásnak ítélt nyomtatványokat! A Frill prints által biztosított futárszolgálattal történő visszaküldés költségeit a Frill prints viseli. Az újranyomást csak a hibás nyomtatványok visszaérkezése után tudjuk elindítani.

Amennyiben a Frill prints hibájából több, mint 14 napot késik a teljesítés a vállalt teljesítési határidőn túl, a megrendelés teljes összegét visszatérítjük, beleértve a szállítási és kezelési költséget is.


Fizetés

Az árak tartalmazzák az ÁFÁ-t. A számla elkészítése a Frill prints weboldalon megadott és a megrendelés napján érvényes árak szerint történik.

A megrendelt termékek árát PayPal rendszeren keresztül elektronikusan, banki átutalással, illetve utánvéttel lehet kifizetni. Amennyiben PayPal rendszeren keresztül történő fizetést választott a vevő a rendelésében, de a rendelés ára nem kerül kifizetésre, úgy a megrendelés nem jön létre. Amennyiben banki átutalásos fizetést választott a vevő a rendelésében és a megrendelt termékek ára a rendelés visszaigazolását követő 5 munkanapon belül nem kerül kifizetésre (a Frill Prints Kft. bankszámláján jóváírásra), úgy a Frill prints szabadul az ajánlati kötöttség alól és nem köteles a rendelés teljesítésére.

Banki átutalással történő fizetés esetén a következő bankszámlára várjuk a rendelés ellenértékét:
Frill Prints Kft., 10701520-22462703-51100005 (CIB Bank).
A közleménybe kérjük beírni a rendelés sorszámát!


Szállítás

A kiszállítás a DPD Hungária csomagküldő szolgálattal történik. Díja egységesen 1 990 Ft, illetve expressz szállítás esetén 3 990 Ft az ország egész területére. 25 000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes kiszállítást biztosítunk!

Személyes átvételre Nagykovácsiban a Frill prints stúdiójában van lehetőség. Címe: 2094, Nagykovácsi, Templom köz 6.

A megrendeléseket 7–14 munkanapon belül, vagy expressz szállítással 4–8 munkanapon belül tudjuk teljesíteni. Az egyedi füzetek és naplók elkészítésének határideje 2 hét és expressz szállítással nem kérhetők. Utánvéttel történő fizetés esetén az 1. munkanap a megrendelés beérkezésének napját követő nap 0 órakor kezdődik, ha az nem munkaszüneti nap. Ha banki átutalással vagy PayPal-lal történik a fizetés, akkor a megrendelés árának vevő általi kifizetése és a Frill Prints Kft. részére történő jóváírása utáni nap számít az 1. munkanapnak, ha az nem munkaszüneti nap. A Frill prints a fuvarozónak való átadás határidejéért vállal felelősséget, ami a vállalt teljesítési határidő előtti nap. A kiszállítás a DPD Hungária Kft. saját üzletszabályzata szerinti 1 napos határidőn belül történik meg, ezért azonban a Frill prints felelősséget nem vállal.

Kérjük a csomag sértetlenségét a kézbesítő jelenlétében ellenőrizni! A csomag sérülése esetén jegyzőkönyvet kell felvetetni és nem szabad átvenni a csomagot. Utólagos reklamációra a termék sérülése okán akkor van lehetősége a vevőnek, ha a csomag fizikai sérüléséről szóló jegyzőkönyvet a reklamációval együtt részünkre bemutatja (másolatát a reklamációt tartalmazó emailjében mellékeli).

A kész nyomtatványok kézbesítése hétköznap 8–17 óra között történik. A szállítást három alkalommal kísérlik meg. Amennyiben a vevő rossz szállítási címet ad meg a megrendelésében és így a kézbesítés lehetetlen, úgy a teljesítés elmaradásáért a Frill prints nem tartozik felelősséggel. Ebben az esetben a Frill prints a teljesítés meghiúsulásáról való értesülést követő 5 munkanapon belül emailben értesíti az érintett vevőt erről a tényről és megkéri, hogy adja meg a helyes szállítási címet. Amennyiben a vevő megadja a helyes címet és kéri az ismételt kézbesítést, úgy erre a következő feltételek teljesülése esetén van lehetőség:
– korábbi PayPal fizetés és banki átutalás esetén, ha a vevő a válaszlevéllel egyidejűleg PayPal-lal kifizeti, vagy átutalja az ismételt kézbesítés költségét
– korábbi utánvétes fizetés kérése esetén, ha a vevő a válaszlevéllel egyidejűleg utánvétes fizetés helyett megfizeti a vételárat és a kétszeri kézbesítés díját PayPal fizetéssel, vagy banki átutalással.
A vásárolt terméket a fenti összegeknek (a második kézbesítés díja, vagy a vételár és a kétszeri kézbesítés díja) a Frill Prints Kft. bankszámláján való jóváírásától számított 5 munkanapon belül adjuk át a fuvarozónak.

Amennyiben
– a Frill prints kérésére a vevő 5 munkanapon belül nem reagál, vagy 
– nem kéri az ismételt kézbesítést, vagy 
– nem fizeti meg a fenti határidőben a szükséges összeget, 
úgy a Frill prints nem tartozik további teljesítési kötelezettséggel a vevő felé, azonban a Frill printsnek ilyen esetekben sem áll módjában visszaküldeni a vételárat figyelembe véve, hogy a nyomtatványok egyedi igények alapján, személyes tartalommal elkészültek és azt másnak a továbbiakban értékesíteni nem lehetséges. Ilyen esetekben, amennyiben utánvétes fizetési módot választott a megrendelő, a termék árát és  a szállítás díját tartalmazó számlát a megrendelő számára elektronikus formában megküldjük. A megrendelő a számla összegét a Frill Prints Kft. bankszámlájára átutalással, 8 naptári napon belül köteles megfizetni. Késedelmes fizetés esetén a megrendelő a Frill prints számára a jegybanki alapkamat kétszeresét fizeti késedelmi kamatként. Amennyiben a késedelem meghaladja a 15 naptári napot, a Frill prints jogosult a felhasználó hozzáférését részlegesen, vagy teljes egészében korlátozni, illetve a Frill prints használatából kizárni.

 

Felhasználói fiók törlése

A felhasználói fiók törlése bármikor kérhető a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben.


Panaszügyintézés

Panaszt írásban az alábbi címekre küldött levélben vagy emailben lehet tenni: 
Levélben: 2094 Nagykovácsi, Boglya utca 30.
Emailben: frillprints@frillprints.hu

A panaszok elintézéséhez szükséges a kérdéses megrendelésben feltüntetett minden adat közlése, beleértve a rendelés visszaigazolt sorszámát, hogy azonosítani tudjuk a panasszal érintett teljesítést. Az írásban érkező panaszokat a lehető leghamarabb megvizsgáljuk és tájékoztatjuk álláspontunkról a panaszost, illetve lehetőség szerint orvosoljuk a panaszt. Válaszunkat megindokoljuk.

Amennyiben válaszunkkal nem ért egyet, úgy a felügyeleti szervekhez fordulhat panaszával.

A panaszokra vonatkozó levelezéseket 3 évig megőrizzük.